Microneedling

Riduri, pori dilataţi, cicatrici postacneice, pete pigmentare?
E timpul să le spui adio, cu ajutorul microneedlingului, un tratament facial de ultimă oră, care îţi redă frumuseţea chipului. Însă beneficiile acestei proceduri cosmetice nu se opresc aici!

Cum funcţionează microneedlingul?
Microneedlingul se realizează cu ajutorul unui dispozitiv medical, dotat cu un cartuş care conţine ace mici şi fine, care efectuează mişcări alternative, cu o frecvenţă între 3.000 şi 5.500 de punţi/minut. Aceste microînţepături favorizează pătrunderea eficientă a substanţelor din serurile speciale folosite (cu până la 80% mai mult produs absorbit în stratul profund al dermului), dar şi regenerarea profundă a pielii , prin producerea de colagen şi elastină.
Numărul de şedinţe de microneedling diferă în funcţie de zona tratată şi de complexitatea tratamentului, între 3 şi 8 şedinţe, la un interval de 3-6 săptămâni.

Cui se adresează tratamentul cu microneedling?
Microneedlingul este recomandat persoanelor care prezintă riduri fine de expresie, pete postacneice, pori dilataţi, pete pigmentare, cauzate de soare sau de vârstă (melasmă), vergeturi, cicatrice, dar şi celor care vor să stopeze căderea părului.

Beneficiile tratamentului facial cu microneedling
Tratamentul facial microneedling are următoarele beneficii:

-ajută la estomparea ridurilor şi a liniilor fine de expresie
-hidratează în profunzime tenul
-sporeşte producţia de colagen şi elastină
-ameliorează petele pigmentare cauzate de soare sau de vârstă
-elimină semnele post-acneice, post-varicela
-reduce cicatricile postoperatorii şi pe cele atrofice (vergeturile)
-micşorează porii dilataţi
-tonifiază şi are efect de lifting asupra pielii
-previne căderea părului
-creşte densitatea şi rezistenţa firului de păr

Cum decurge o şedinţă de microneedling
Dispozitivul de microneedling este dotat cu 12 ace sterile, care efectuează până la 1.000 de microînţepături/secundă controlate, cu puternic efect de refacere a fibrelor de colagen şi elastină. În funcţie de nevoile specifice ale fiecărei paciente, nivelul de pătrundere se ajustează de la 0,5 mm la 2,5 mm.
Aceste ace pătrund uşor în zonele vizate şi reduc riscul de sângerare. Din acest motiv, tratamentul este indicat şi pentru zonele mai sensibile, cum ar fi conturul ochilor, al nasului sau al buzelor.

Paşii tratamentului cu microneedling:

1. Se aplică o cremă anestezică pe zona vizată. Se lasă să acţioneze 15-20 de minute, apoi se îndepărtează cu o soluţie dezinfectantă.
2. Se reglează adâncimea de penetrare a acelor pentru fiecare zonă vizată.
3. Se creează mii de microînţepături la nivelul pielii, care favorizează pătrunderea în derm a substanţelor active din serumurile speciale.
4. Se aplică substanţele active (vitamina C, acid hialuronic, acid gluconic, etc), specifice zonei tratate.
5. La finalul tratamentului, se aplică o mască pentru a obţine penetrarea optimă a ingredientelor active, cât şi pentru a calma şi relaxa pielea.

După efectuarea tratamentului, pacienta poate prezenţa o înroşire a pielii tratate, care dispare după aproximativ o oră.

Şedinţa propriu-zisă de microneedling durează aproximativ 20-25 de minute şi nu presupune durere.

Trebuie menţionat că după tratament, în următoarele 24 de ore, nu se recomandă spălarea şi aplicarea machiajului. De asemenea, timp de 3 zile după procedură este contraindicată folosirea fondurilor de ten pe bază de retinoizi. În schimb, este indicată utilizarea unei creme cu puternic efect hidratant şi a unei loţiuni cu factor ridicat de protecţie solară, mai ales dacă urmează să vă expuneţi la soare.

Tratament cu microneedling: contraindicaţii
Procedura microneedling este contraindicată femeilor însărcinate sau care alăptează, persoanelor care au tendinţa de a forma cicatrici cheloide, celor care prezintă infecţii sau herpes în zona ce se doreşte a fi tratată şi celor care au tulburări de coagulare a sângelui sau care urmează un tratament cu anticoagulante. De asemenea, este o procedură nerecomandată persoanelor care au urmat în ultimele 3 luni un tratament antiacneic cu retinoizi.

Preț: 350 LEI 250 Ron/ședința
Promoție 4 ședințe+ 1 sedință gratis

PROGRAMEAZĂ-TE!