Afla ce spune specialistul despre microneedling si vezi care sunt avantajele, dar si riscurile pe care le presupune. Ce spui, ai incerca?

De foarte mult timp imi doream sa stiu ce presupune o sedinta de microneedling si care sunt efectele acestei proceduri asupra pielii. Am tot citit in presa internationala cum numeroase celebritati de la Hollywood, precum Kim Kardashian, sunt incantate de rezultatele acestui tratament-minune. Asadar, m-am gandit ca ar fi cazul sa ii cer sfatul specialistului nostru, Dana Sota, Beauty & Wellness Consultant, pentru a afla toate detaliile.

Dana mi-a povestit cum a fost experienta ei, ce imbunatatiri a observat si cum s-a simtit dupa microneedling. Tot ea mi-a explicat si ce inseamna aceasta procedura, cand ar fi recomandata si ce efecte benefice aduce tenului.

Te invit sa descoperi tot ce am aflat de la Dana Sota, Beauty & Wellness Consultant si sa vezi daca microneedling-ul este un tratament facial potrivit pentru tine:

Ce este microneedling-ul si cum se realizeaza?

Intrebarea de la care a pornit articolul meu a fost ce este microneedling-ul, ce presupune acest tratament si cum poate fi el realizat.

Dana Sota: Este o procedura estetica ce foloseste un dispozitiv manual, sub forma de roller sau stilou, care are foarte multe ace fine, metalice sau din plastic (minimum 200). Nu toate dispozitivele sunt la fel, rollerul se roteste pe fata, in timp ce stiloul (Dermapen) lucreaza ca un capsator, perforand pielea. Dermarollerul poate fi folosit si acasa, in timp ce Dermapenul este un instrument folosit de specialisti, in cabinet.

Prin crerea acestor intepaturi minuscule se produc mici leziuni invizibile cu ochiul liber, care ajuta ca produsele de tratament sa patrunda mai bine in piele; pentru ca pielea este lezata, ea este obligata sa produca mai mult colagen pentru a se regenera. Se poate spune, asadar, ca este o procedura de rejuvenare.

Ce afectiuni ale pielii se pot trata cu ajutorul microneedling-ului?

Dana Sota: Nu este neaparat vorba de tratarea unor afectiuni, se poate imbunatati aspectul pielii (fata, gat, decolteu), iar prin serumurile introduse mai adanc in piele se poate realiza o mai buna hidratare, luminozitate etc. – in functie de tratamentul aplicat. Poate ajuta la tratarea cicatricilor recente si fine.

Care sunt cele mai importante beneficii ale procedurii?

Dana Sota: Daca tratamentul este facut cum trebuie, adica de catre specialist, la un interval de 3-4 saptamani, procedura este una de imbunatatire generala a pielii, tonifiere, estomparea ridurilor. Exista si cateva avantaje importante: nu este o procedura invaziva, se efectueaza doar cu o crema de anestezie locala, dureaza putin, aproximativ o ora, si nu este necesar un timp de recuperare, iar rezultatele incep sa se vada dupa 2-3 sedinte.

Microneedling-ul are si efecte secundare?

Ar trebui sa stii ca atunci cand nu este realizata corect, aceasta procedura poate dauna pielii. Uite ce spune specialistul:

Dana Sota: Personal, nu vad efecte secundare sau dezavantaje, atata timp cat procedura este realizata de specialist, cu Dermapen. Dermaroller-ul insa, fiind un instrument care se poate folosi si acasa, poate fi utilizat gresit sau in exces. Exista tendinta sa fie folosit prea des, si in loc ca pielea sa-si revina si sa se rejuveneze, se intampla exact contrariul. Fibrele de colagen se rup si nu mai apuca sa se refaca. De asemenea, acasa exista si riscul de infectie daca nu avem grija sa sterilizam bine instrumentul dupa fiecare utilizare.

Cum a fost experienta Danei cu microneedling?

Dana Sota: Dupa cum spuneam, mi se pare o procedura foarte eficienta, imi place, o folosesc pentru a imbunatati aspectul general, dar mai ales pentru a tonifia pielea.

Ce ar trebui sa stie o femeie care vrea sa isi faca microneedling?

Acum, dupa ce ai aflat ce presupune acest tratament, iata ce mi-a povestit Dana ca ar fi bine sa stii inainte sa iti faci o programare:

Dana Sota: Nu as recomanda sa il faci singura acasa decat daca stii tot ce implica procedura si iti iei toate masurile de precautie. In niciun caz nu este un tratament de facut zilnic, ci o data la 1-2 saptamani.

De la ce varsta poti face un tratament microneedling?

Este foarte important sa iti adaptezi tratamentele faciale si rutina de beauty in functie de varsta, asa ca am vrut sa aflu ce recomandari are Dana in acest sens:

Dana Sota: In mod normal, se poate face dupa 35 de ani, atunci cand vrei sa faci un refresh la nivelul fetei. Pentru incepatori, sfatul meu este ca la inceput sa mearga la specialist pentru consiliere, pentru acest tratament, apoi, daca le este recomandat si totul e in regula, se poate face un pachet de 4-6 sedinte, pentru un efect cu adevarat vizibil.

Sursa: andreearaicu.ro