Etapele vindecării sprâncenelor

Apar multe întrebări, atunci când ne gândim la procesul de vindecare de după micropigmentarea sprâncenelor. Este important pentru clienți să știe la ce să se aștepte după acest tratament și de-a lungul vindecării, care durează 4 – 6 săptămâni și poate fi categorizat în 5 faze majore:

Vindecare după micropigmentarea sprâncenelor: faza 1

Această fază durează doar câteva ore, imediate efectuării tratamentului de micropigmentare a sprâncenelor. În aceste momente, puteți experimenta roșeată, transpirație, o sensibilitate ridicată a pielii sau scurgerea unui lichid incolor, din zona în care s-a lucrat.

Aceste simptome se „așează”, de obicei, după câteva ore, și nu ar trebui să dureze mai mult de o zi. În aceasta fază, sprâncenele arată mai subțiri și mai închise la culoare decât cum vor arăta după vindecare.

Notă: lichidul incolor care se scurge este cel care impiedică retenția pigmentului. De aceea, este important ca în această fază, să tamponați locul și să îl mențineți uscat, ori de câte ori simțiți nevoia, fără, însă, a apăsa prea tare.

Vindecare după micropigmentarea sprâncenelor: faza 2

Urmează încă patru zile, care reprezintă faza 2, când sprâncenele vor arăta, în continuare, închise la culoare și subțiri. Veți începe să simțiți că zona tratată se usucă, iar stratul de deasupra al pielii formează o coajă. Este important să nu îndepărtați coaja, ci să o lăsați să cadă singură, dar și să mențineți zona umedă, folosind crema recomandată de către esteticiană.

Notă: pentru a preveni uscarea extremă a pielii, aplicați crema de 2 – 3 ori pe zi. Aveți grijă să nu aplicați prea mult produs, pentru a nu sufoca pielea și a permite vindecarea.

Vindecare după micropigmentarea sprâncenelor: faza 3

Aceasta fază se caracterizează, în mare parte, prin uscarea zonei și cojirea acesteia.

Începe, de obicei, în ziua a 5 – a și continuă pentru 3 – 5 zile. Unele tipuri de piele au tendința de a prelungi această fază. Dacă a fost urmat planul de îngrijire corect, bucățile de piele ar trebui să se desprindă regulat, în fâșii mici.

Notă: s-ar putea să vă mănânce zona sprâncenelor foarte mult, în această fază. Nu scărpinați și nu trageți! Mențineți zona bine hidratată, pentru a calma mâncărimea.

Vindecare după micropigmentarea sprâncenelor: faza 4

De obicei, faza a 4 – a începe în cea de-a doua săptămână, după ce mare parte din cojile de pe sprâncene au căzut. În această fază, culoarea maronie poate părea mai deschisă, spre gri, iar firele de păr adunate și prăfuite.

Motivul din spatele acestei faze este că un strat fin de piele moartă încă mai acoperă zona, nelăsând culoarea să iasă la suprafață. Însă această fază va trece în urmatoarele zile, iar culoarea va începe să se vadă, așa cum ați dorit-o inițial.

Notă: nu vă panicați! Aceasta este o fază temporală și naturală.

Vindecare după micropigmentarea sprâncenelor: faza 5

Ultima fază a vindecării sprâncenelor micropigmentate durează între 3 și 6 săptămâni. În acest stagiu, culoarea va începe să arate din ce în ce mai bine, iar firele de păr vor arăta mai bine definite și ferme.

Notă: această fază a vindecării, după micropigmentarea sprâncenelor, este foarte importantă pentru piele, pentru ca ea să se repare singură. După aceasta, puteți să mergeți la cea de-a doua sedință, pentru a corecta eventualele probleme.