Procesul de micropigmentare a sprâncenelor este tot mai popular, asta pentru că permite oricărei femei să aibă forma dorită, care să-i încadreze perfect fața și să-i accentueze trăsăturile. Cele mai multe dintre femeile care au apelat la această procedură au scăpat de grija conturării sprâncenelor în fiecare zi. Fiind un machiaj semipermanent, acesta poate dura până 2-3 ani.

Tehnica are rolul de a corecta forma și de a umple golurile inestetice, acolo unde firele de păr natural nu cresc. Rezultatul imită o sprânceană naturală, iar efectul trebuie să fie unul cât mai simplu.

Găsești, mai jos, cinci dintre cele mai frecvente întrebări pe care femeile le-au adresat specialiștilor înainte de micropigmentare:

Micropigmentarea sprâncenelor doare?

Fiind o intervenție cu ace, multe femei se întreabă dacă tehnica este una dureroasă. Răspunsul este nu, asta pentru că se aplică la nivel local o cremă care are efect anestezic, astfel încă să nu se resimtă durere. Cel mult, se va simți un ușor disconfort, care va fi ulterior combătut cu reaplicarea anestezicului.

Este sau nu afectată sprânceana naturală?

Sprânceana naturală nu are de suferit în urma pigmentării și va reveni la forma inițială, odată ce machiajul semipermanent se va șterge complet. Părul natural nu se rade și nici nu este smuls, ci conturul cu aparatul special se va face pe lângă firele crescute.

Cât durează procedura de micropigmentare?

Cu totul, consult, trasarea formei și micropigmentarea în sine, durata procedurii este de două-trei ore. Specialistul va analiza forma feței tale și veți stabili de comun acord cum va fi noul contur. După consultație se va trece la intervenție. Acesta va folosi mănuși chirurgicale și va aplica anestezicul. Cu aparatul special, va trasa conturul sprâncenelor, iar apoi le va „umple”, pentru un efect cât mai natural.

Este important să spui care sunt dorințele și așteptările tale, dar în același timp să fii deschisă la sugestii argumentate, în funcție de trasăturile pe care le ai. De exemplu, sunt unele femei cărora sprâncenele mult prea groase le înăspresc trăsăturile. Pentru a obține un rezultat perfect este important să discuți în prealabil cu specialistul.

Cât timp rezistă sprâncenele pigmentate?

Micropigmentarea ține între un an și poate ajunge până la un an și jumătate, doi, poate chiar trei ani, în funcție de tipul de ten și de modul de îngrijire ulterior. Sprâncenele care își pierd cel mai ușor din pigment sunt cele ale femeilor care au tenul gras. Există și alți factori care șterg machiajul semipermanent al sprâncenelor mai repede, precum solarul, expunerea îndelungată la soare sau mediile cu umiditate și căldură sporită, precum sauna.

În plus, trebuie să știi că atunci când îți faci tratamente faciale sau peeling este recomandat să eviți zona sprâncenelor pentru a nu se depigmenta mai repede decât îți dorești. Doi ani este durata medie, spun specialiștii în micropigmentare.

După aproximativ 4-6 săptămâni, timp în care pielea se va vindeca complet în urma procedurii, poți reveni pentru un retuș la salon și pentru a verifica starea sprâncenelor tale. Se pot corect mici goluri rămase sau se poate accentua și mai mult pigmentul, în cazul în care le vei dori într-o nuanță mai închisă.

Cum se îngrijesc sprâncenele după micropigmentare?

Imediat ce se încheie procedura, specialistul îți va oferi câteva sfaturi esențiale pentru îngrijirea de după. Va trebui să eviți pe cât posibil contactul cu apa în zona sprâncenelor și să folosești o cremă specială pentru hidratare, care ajută și la vindecarea pielii. După aproximativ 4-5 zile de la intervenție, vei vedea mici cojițe care se vor desprinde ușor din zona pigmentată. În situația în care vei simți mâncărimi, este esențial să nu scarpini zona și să lași cojițele să cadă de la sine. Hidratează cu crema specială!

Dacă ți-ai dorit mereu sprâncenele într-o anumită formă, pline și frumos definite, atunci poți încerca procedura micropigmentării. Nu există riscuri și nici efecte adverse. Tot ce trebuie să faci este să fii convinsă de tipul de sprânceană pe care îl alegi, în funcție de fizionomia ta, pentru ca rezultatul să fie cel dorit. Nu opta pentru sprâncene prea groase doar pentru că sunt la modă! Cere sfatul specialistului!